Sunday, March 20, 2011

Cream Caremel / puding gula hangus



Sorry.. gambar x berapa cantik..

BAHAN - BAHAN

1. satu tin kecil susu pekat
2. 5 biji telur
3. 6 sudu besar gula
4. 1 sudu tepung jagung

CARA-CARANYA

1. Pecahkan 5 biji telur kedalam bekas, pukul sehingga kembang

2. Masukkan satu tin susu pekat ke dalam telur dan pukul hingga sebati

3. Masukkan satu sudu tepung jagung, dan kacau.. kemudia letak ketepi

4. Panaskan kuali, dan masukkan 5 sudu gula masak sehingga cair keperangan.

5. Apabila dah cair, masukkan kedalam bekas masa tengah panas, dan masukkan adunan telur dan susu secepat mungkin ( takut gula tu jadi keras)

6. Then kukus dalam masa 10--15 minit.. kemudian siap untuk dihidang

No comments:

Post a Comment