Pages

Wednesday, May 6, 2015

Set Kecantikkan SHAKLEE


Okey.. saya ni bukan pengemar barang-barang make up... dulu saya pakai cream dan bedak sebab kulit muka saya kering..so kalau tak pakai kering memang jadi berkeruping bila pakai bedak... dan bila tak pakai bedak memang segala liang-liang roma saya akan nampak di samping kulit jadi nampak kusam....

Jadi paling kuat saya amalkan adalah bedak dan cream..disamping saya cucilah muka saya setiap hari dengan pencuci OLAY...

Tapi dulu kulit saya tak adalah cantik mana, ada parut jerawat, bila period naiklah jerawat, kulit berminyak, dan kulit kusam... 


Ini kulit muka saya dulu, memang kusam, ada parut jerawat dan berminyak!!.. Tapi saya ni bukanlah jenis yang hirau sangat pasal kulit ni.. saya give up dah nak mencantikkan kulit saya selepas saya guna herbaline dulu yang buat kulit saya terus rosak! yes rosak sebab kulit saya jadi sensitif sangat-sangat..pedih sangat-sangat time buat facial, dan yang paling sakit hati adalah kulit saya jadi kering... sampai kena pakai moisturizer... dahlah saya ni tak suka pakai cream muka sebab bila panas je cream tu cair.....eeeeee x suka betul... tapi dah kulit kering sangat terpaksa gak pakai...

saya give up sebab saya tukar kepada herbaline sbb saya ingat ia akan buat kulit saya jadi putih, hilang parut jerawat, tak berminyak dan yang paling penting kulit nampak sihat dan cantik... tapi bila tukar herbaline terus rosak.. jadi saya rasa pencuci ni mcm menipu aja dahlah saya habis beribu jugak dengan produk herbaline tu...

Kulit saya jadi OK dengan Shaklee secara tidak langsung aja...saya memang amalkan produk shaklee sejak mengandung sebab saya selalu lemah aja time mengandung dulu.. yerlah saya kerja sibuk gila, balik rumah nak urus dua orang anak yang sangat aktif tu.. so memang kena makan supplement...kalau miss aja supplement memang lembik aja satu hari tu...

Lepas Darris lahir pun saya still terusnya supplement shaklee sebab saya nak menyusu Darris dan di samping saya nak jaga diri saya yang baru lepas bersalin ni... ( saya berpantang sendiri aja.. jadi saya perlukan supplement yang betul untuk buat saya cepat sembuh dari luka bersalin, cepat sihat dan bertenaga) 

Tapi pada satu hari tu.. lepas post satu gambar kat instagram dan FB.. barulah saya sedar tentang kulit saya...



Lepas baca comment di Facebook tu, saya mcm tak percaya aja..yerlah gambar boleh jadi lain dari keadaan sebenar kan??.. saya belek-belek muka saya di cermin, saya tanya suami saya, sampai terengganu saya tanya mak dengan adik saya... dan memang ternyata kulit saya dah Cantik!!!!

Parut jerawat saya HILANG! kulit saya TAK BERMINYAK... dan yang paling paling best.. LIANG ROMA saya dah MENGECIL!!!! KULIT pun PUTIH!!!! hahahahaha...

Kalau x percaya... boleh amalkan!!! heheheheh...

Saya amalkan beberapa supplement semasa berpantang ni, tetapi untuk mencantikkan kulit dua produk ini yang membantu saya...


iaitu ESP dan VITAMIN C!!!



Jadi.. jika anda yang tercari-cari produk untuk mencantikkan diri anda.. jom cuba SHAKLEE... tak mahal pun... untuk ESP dan VITAMIN C harganya adalah RM25X (itu harga retail..jika anda beli dengan saya..saya bagi harga istimewa iaitu RM20X sahaja!!!) Satu botol ESP boleh tahan hingga 2 bulan dan satu botol Vitamin C boleh tahan hingga 6 bulan!!!! JIMAT kan??

JIKA ANDA BERMINAT DENGAN PRODUK SHAKLEE?

HUBUNGI SAYA DI - 019-4801412 ( CALL/SMS/WHATSAPPS) 
EMAIL SAYA DI - atilaran@gmail.com

JIKA BELI MELALUI SAYA, ANDA AKAN MENIKMATI
1) Jadual pemakanan dan
2) Guidelines untuk pemakanan vitamin 

JIKA ANDA MENJADI AHLI, ANDA AKAN MENIKMATI

1) Pembelian dengan harga yang lebih MURAH,
2) BONUS di atas setiap pembelian anda,
3) Coaching di group yang ISTIMEWA dan BEST!!! 

Tuesday, May 5, 2015

Get Clean : Basic H2 Shaklee

Okey hari ni saya nak share tetang satu produk  dari Shaklee

Ianya adalah Get Clean Basic H2

Apa itu Basic H2 ni??

Okey Basic H2 ni adalah alat pencuci atau pembersih untuk segala peralatan di dalam rumah dan juga ia boleh mencuci dan memberi sayur-sayuran dan buah-buahan.

Ia bersifat organik (maknanya tak adalah bahan-bahan kimia yang bertoksik ni) dan tidak mempunyai klorin, tetapi dia mempunyai kuasa mencuci dan membersih lebih hebat daripada mana-mana pencuci yang ada dipasaran. Tak percaya?? boleh tengok kesanya di bawah


Sayur sawi yang sudah layu pun boleh jadi segar kembali dengan Basic H2



Kalau kita simpan buah atau sayur lama-lama dalam peti lama-lama mesti buah atau sayur tu akan layu atau macam nak rosak aja, tapi bila dicuci dengan Basic H2 ni... boleh tengok buah pun jadi segar


Basic H2 bukan sahaja boleh mencuci buah dengan sayur aja, ia boleh juga digunakan untuk Mencuci Lantai, Mencuci Baju, Mencuci Pinggan Mangkuk, Mencuci Botol Susu baby, dan Mencuci Kasut!!! Boleh tengok kesan kasut yang hitam boleh jadi putih balik!!!

Satu botol Basic H2 boleh tahan sehingga SETAHUN!!! ( sebab setiap kali cuci boleh guna beberapa titik sahaja!!.. kesan dia amat hebat walaupun beberapa titik!!) dan harganya adalah RM4X. ( ini harga retail tapi kalau beli dengan saya dapat harga RM3X sahaja!!!)

JIKA ANDA BERMINAT DENGAN PRODUK SHAKLEE?

HUBUNGI SAYA DI - 019-4801412 ( CALL/SMS/WHATSAPPS) 
EMAIL SAYA DI - atilaran@gmail.com

JIKA BELI MELALUI SAYA, ANDA AKAN MENIKMATI
1) Jadual pemakanan dan
2) Guidelines untuk pemakanan vitamin 

JIKA ANDA MENJADI AHLI, ANDA AKAN MENIKMATI

1) Pembelian dengan harga yang lebih MURAH,
2) BONUS di atas setiap pembelian anda,
3) Coaching di group yang ISTIMEWA dan BEST!!! 

Monday, May 4, 2015

ONYA baby Carrier

Beberapa minggu yang lepas saya balik ke Terengganu.

Dari KL ke Terengganu husband saya hantar saya, Aleesya dan Darris ke Terengganu dengan kereta, tapi time nak balik ke KL....saya, Aleesya dan Darris terpaksa pulang dengan menaiki kapal terbang.

Nak naik kapal terbang dengan 4 biji beg ( 2 beg besar masuk luggage dan 2 hand carry) bukan senang nak handle sorang-sorang especially jika anda ada seorang toddler berumur 4 tahun setengah dan seorang baby berumur 1 bulan setengah!

So apa saya buat??? saya beli baby carrier!!!

Masa mula-mula nak beli baby carrier memang saya search habis-habisan lah dan buat comparison yang masa satu yang paling bagus. Mulanya niat di hati nak beli yang murah aja sebab saya fikir kitaorang dah ada stroller so baby carrier tu mcm tak adalah perlu sangat pun.. tapi bila tengok-tengok review, saya dan suami berpendapat, baik kitaorang beli yang bagus punya baby carrier supaya bila nak bawa anak tu tak adalah sakit belakang ke, sakit bahu ke, dan yang paling penting adalah baby pun selesa bila di bawa baby carrier.

Jadi saya beli ONYA baby carrier!!


ONYA Outback Baby Carrier ni adalah jenis Ergonomic carrier di mana ia membantu memberi keselesaan kepada baby/anak, tak menyakitkan belakang anak dan pada masa yang sama memberi keselesaan dan tidak menyakitkan ibu sekali!


Disebabkan Darris still baby lagi (1 bulan setengah) kami kena beli ONYA BABY BOOSTER untuk bawa baby,


Kami beli ONYA ni di pump on the go dengan harga RM499.00 untuk Baby Carrier dan RM129.00 untuk Baby Booster = Jadi jumlahnya adalah RM628.00 ( Harga termasuk GST!!)

Walaupun harganya mahal, tetapi ia sangat best bila dipakai! Sebabnya tak sakit dan dia buat Darris pun selesa aja bila duduk. Darris kalau masuk dalam ONYA ni memang tido aja!!..

Oh.. sejak pakai ONYA ni saya pun bolehlah nak gi hantar Benjamin dan Aleesya ke sekolah setiap pagi sambil bawa Darris ke kereta dengan ONYA ni, dan time nak ambik Benjamin sekolah pun Darris duk dalam ONYA ni sambil teman saya tunggu abang dia keluar dari sekolah... kami tunggu di kantin sekolah sambil makan...  hahahaha....

Saya pun pernah bawa Darris gi survey-survey rumah sebab saya dan husband plan nak beli rumah. Masa tu kitaorang pergi survey dalam 3 biji buah rumah jugak, dan saya langsung x ada masalah nak angkut Darris ni kemana-mana di samping Darris pun selesa aja.... Darris tido aja... dia rasa best sebab dia rasa kemas kene peluk dengan ONYA!!!

Di tambah pula, ONYA ni juga boleh dijadikan seat... mcm anak orang putih..hahahhaa


dan di ada kain kat depan beg dia, supaya boleh tutup baby time panas....


Nak pakai ONYA ni senang je... boleh tengok video nie...



Dan.... ini adalah gambar saya masa naik flight hari tu sambil pakai ONYA!!.. Darris duduk dalam tu tido aja... senang sangat nak travel dengan ONYA ni...


Sunday, May 3, 2015

Promosi SHAKLEE (APRIL - OCTOBER 2015)!!!!

Hi semua!!!...

Okey... Bulan ni.. SHAKLEE buat promosi yang saya rasa super duper sangat best!!!!...

Nak tahu apa promosi dia???

Promosinya adalah... Anda akan dapat VITALEA percuma jika anda join SHAKLEE pada bulan April hingga October 2015 ini!!!!

Vitalea adalah multivitamin yang dapat membantu kita mencukupkan nutrient seharian kita. Setiap hari kita makan, bukan semua nutrient yang kita dapat, oleh itu kita memang adalah disarankan untuk ambil multivitamin supaya dapat membantu badan kita mendapat keperluan yang secukupnya!

Tahukah anda apa akan berlaku kalau nutrient dalam badan kita tidak cukup???? 

1) Kita akan cepat lesu - oh ini yang saya selalu alami, saya kerja sebagai peguam yang kena pergi mahkamah dan lepas tu masuk ofice pulak.Balik kerja dari Damansara saya drive ke Gombak ambil anak2 di rumah MIL selepas tu pergi cari makanan dinner di kedai then drive balik rumah di Sentul. Sampai di rumah ada banyak lagi kerja tak settle seperti basuh baju, kemas beg anak dan kemas rumah, memang sangat2 letih.. tetapi Alhamdulillah bila saya amal Vitalea saya dapat lihat yang saya ada aja tenaga untuk buat semua kerja... anda tak percaya?? boleh try....heheheheh

2) Kulit kusam dan tidak cantik - Bila nutrient dalam badan kita tak cukup, kulit kita pun tak cantik.. sebabnya badan yang sihat akan menghasilkan kulit yang cantik..!!

3) Hemoglobin rendah - Hemoglobin adalah diibaratkan sebagai oksigen dalam darah, apabila hemoglobin kita rendah, badan kita kekurangan oksigen, dan ia akan memberi kesan seperti kita cepat penat dan bagi ibu mengandung boleh memberi kesan kepada kandungan seperti kelahiran pra-matang.

Okeylah saya nak highlight tiga aja keburukkan jika badan kita tak cukup nutrient, dan saya rasa itu dah cukup untuk buat anda semua faham betapa pentingnya vitamin kepada badan kita.

Untuk pengetahuan semua, satu botol vitalea boleh tahan 4 bulan!!!

Jadi apa tunggu lagi, jom join shaklee bulan ini, dan dapat vitalea percuma!!

JIKA ANDA BERMINAT DENGAN PRODUK SHAKLEE?

HUBUNGI SAYA DI - 019-4801412 ( CALL/SMS/WHATSAPPS) 
EMAIL SAYA DI - atilaran@gmail.com

JIKA BELI MELALUI SAYA, ANDA AKAN MENIKMATI
1) Jadual pemakanan dan
2) Guidelines untuk pemakanan vitamin 

JIKA ANDA MENJADI AHLI, ANDA AKAN MENIKMATI

1) Pembelian dengan harga yang lebih MURAH,
2) BONUS di atas setiap pembelian anda,
3) Coaching di group yang ISTIMEWA dan BEST!!! 

Thursday, April 16, 2015

Vivix

Produk yang saya nak share hari ni adalah VIVIX...

VIVIX adalah salah satu produk yang Hot jugaklah dalam Shaklee... berdasarkan TESTIMONI2 pengguna VIVIX.. memang dapat dilihat VIVIX ni adalah satu produk yang menakjubkan!!!...

Okey mula-mula kita lihat apa kandungan VIVIX ni...


4 Bahan di atas menjadikan VIVIX ni kaya dengan POLIFENOL di mana POLIFENOL mengandungi khasiat ANTI-OKSIDAN dan ANTI-PENUAAN...

Tetapi bukan itu sahaja... VIVIX ni ada banyak khasiat lain.. diantaranya...



Diantara  testimoni-testimoni pelanggan yang dah menggunakan VIVIX.. 

1) VIVIX mengubati DARAH TINNGI








2) VIVIX mengubati DARAH TINGGI, SAKIT LUTUT, KENCING MANIS dan ASMA










3) VIVIX mengubati PEROKOK TEGAR




















JIKA ANDA BERMINAT DENGAN PRODUK SHAKLEE?

HUBUNGI SAYA DI - 019-4801412 ( CALL/SMS/WHATSAPPS) 
EMAIL SAYA DI - atilaran@gmail.com

JIKA BELI MELALUI SAYA, ANDA AKAN MENIKMATI
1) Jadual pemakanan dan
2) Guidelines untuk pemakanan vitamin 

JIKA ANDA MENJADI AHLI, ANDA AKAN MENIKMATI

1) Pembelian dengan harga yang lebih MURAH,
2) BONUS di atas setiap pembelian anda,
3) Coaching di group yang ISTIMEWA dan BEST!!! 

Monday, April 6, 2015

Cara berpantang SHAKLEE saya!!!

Hi semua....

Okey hari ni dah hari ke 27 saya berpantang!!!.. Saya ni berpantang sendiri aja.. sebab dah anak ketiga.. anak pertama dan kedua dah bersekolah so... susahlah kalau nak tinggalkan diaorang dan saya gi berpantang di Terengganu ( rumah mak ayah saya).. jadi saya decide.. biarlah kali ni berpantang sendiri...

Walaupun berpantang sendiri.. first 2 weeks saya memang dijaga oleh mama saya selama seminggu dan oleh maid mama saya lagi seminggu.. so selama 2 minggu.. kerja saya hanya makan, tido dan menyusu baby sahaja!.. x ada sebarang kerja yang saya lakukan... selepas 2 minggu.. maid mama saya balik.. dan suami saya start ambil alih kerja untuk mandikan baby, masakkan air mandian herba untuk saya dan masakkan dan/atau belikan makanan untuk saya ( simple simple aja...)... Saya hanya start masak, mandikan baby dan kemas rumah pada minggu keempat!!..

Apa yang saya amalkan untuk berpantang kali ini??? seharusnya produk SHAKLEE!!!





Okey kat atas tu adalah produk shaklee yang saya ambil sepanjang saya berpantang ni..

1) ESP

Saya ambil ESP 2 scoope setiap pagi bersama milo sebagai breakfast saya dan sumber tenaga saya sepanjang hari.. Bila makan ESP ni.. saya perasan bahawa saya ni banyak aja tenaga untuk buat mcm2.. saya boleh kemas rumah, masak, lipat baju, mandi anak..dan mengepam setiap 2 -3 jam!..hahahaha.. saya tak letih walaupun hampir setiap malam.. tido paling panjang yang saya dapat hanya 4 jam!..

Selain itu juga.. apa yang saya suka pasal ESP ni adalah sebab dia banyakkan susu saya... Darris now makin besar.. Alhamdulillah saya boleh bagi susu badan saya tanpa tambah formula lagi!!.. Best tau tengok anak minum susu kita sendiri... oh nota tambahan.. saya ni Exclusive Pumping Mum...

2) Vitamin C

Selepas makan ESP.. saya akan ambik Vitamin C 2 biji.. Vitamin C macam semua tahu ia sangat bagus untuk sistem imunisasi badan kita dan juga bagus untuk memperbaiki luka-luka selepas saya bersalin hari tu... Selain itu..disebabkan Darris minum susu saya.. saya tahu Darris pun dapat kebaikkan Vitamin C saya ni.. untuk sistem imunisasi dirinya...

Nota tambahan : Vitamin C shaklee ini adalah jenis yang release slow2 di dalam badan.. sesetengah vitamin C di pasaran akan releasekan sekaligus zat2 vitamin c tu ke dalam badan.. dan bila badan kata dah cukup pada waktu tu.. ia akan keluar melalui air kencing.. so rugilah kan???

3) B - Complex

Okey.. B-Complex saya akan makan waktu pagi jugak.. selepas makan Vitamin C... kebaikkan B-Compex ada banyak tau... cuma yang saya sukanya sebab ia dapat mengelakkan daripada meroyan... hahahahha

Bila berpantang ni senang tau kena meroyan...!!!

4) Omega Guard

Omega Guard usually saya ambil selepas makan tengahhari. Saya akan makan 3 biji terus omega guard.
Omega Guard ni bukan sahaja membekalka DHA untuk kebaikkan otak kita.. malah apabila saya menyusu Darris.. Darris juga turut mendapat kebaikkan DHA untuk perkembangan otaknya....

Selain itu juga.. kajian mengatakan bahawa omega guard dapat meningkatkan kadar metabolisme dalam badan kita.. so pada masa yang sama ia dapat membantu saya untuk menurunkan berat badan dan/atau x naik2 berat badan saya walaupun makan banyak gila.. ( menyusu baby ni asyik lapar aja.. saya ni mengunyah setiap 2 -3 jam kot...)

5) Alfafa

Last skali adalah alfafa... Alfafa juga membantu untuk menambah susu dan pada masa yang sama membuang toksik2 dalam badan saya... saya amalkan 5 biji alfafa setiap hari.. Alhamdulillah.. setiap hari membuang.. susu pun meriah.. ( ohh.. saya hanya amal alfafa selepas 2 minggu usia baby)


JIKA ANDA BERMINAT DENGAN PRODUK SHAKLEE?

HUBUNGI SAYA DI - 019-4801412 ( CALL/SMS/WHATSAPPS) 
EMAIL SAYA DI - atilaran@gmail.com

JIKA BELI MELALUI SAYA, ANDA AKAN MENIKMATI
1) Jadual pemakanan dan
2) Guidelines untuk pemakanan vitamin 

JIKA ANDA MENJADI AHLI, ANDA AKAN MENIKMATI

1) Pembelian dengan harga yang lebih MURAH,
2) BONUS di atas setiap pembelian anda,
3) Coaching di group yang ISTIMEWA dan BEST!!! 

Thursday, April 2, 2015

Set Bajet Shaklee... Boleh sihat tanpa berbelanja lebih!!

Hi semua!!!..

Kalau tengok di pasaran sekarang... memang mcm2 jenis produk kesihatan yang ada.. ada yang mahal.. ada yang murah.. ada yang bagus.. dan ada yang biasa-biasa aja... semua bergantung kepada pengguna untuk memilih.... sebab kuasa membeli yang sebenar bukan di tangan "tukang promote.. tetapi di tangan pembeli"...

Memandang BANYAK sangat produk kesihatan yang wujud sekarang.. suka saya nak perkenalkan SET BAJET SHAKLEE??

Kenapa saya nak perkenal SET BAJET SHAKLEE?? sebabnya sekarang kos kehidupan makin tinggi.. kenapa perlu berbelanja lebih jika kita boleh dapat produk yang BAGUS dengan harga yang EKONOMI????

1) Set Kecantikkan ( Vitamin C + Vitamin E)

  •  Vitamic C - Membantu untuk membentuk kolagen dan mencantikkan kulit. Di samping itu ia
                         juga dapat meningkatkan sistem imunisasi kita
  • Vitamin E - sebagai antioksida, meningkatkan keanjalan kulit dan ia juga dapat memudarkan
                        parut.
Harga : RM200++ / 3 bulan

2) Set kulit / Jerawat ( GLA Complex + ESP)
  • GLA Complex - Mengurangkan keradangan kulit ekzema dan kulit kering di samping dapat
                                meningkatkan imunisasi badan.
  • ESP - sumber protein, boleh memudarkan parut dan menghasilkan kulit yang cerah dan lembut.
Harga : RM200++ / 1-2 bulan

3) Set Slimming ( Lecithin + Alfafa)
  • Lecithin -  Bertindak sebagai emulsify lemak-lemak di dalam badan
  • Alfafa - Membantukan untuk menyingkirkan toksin dan lemak-lemak badan.
Harga : RM100++ / 1 bulan

4) Set Kesuburan ( GLA Complex + Zinc)
  • GLA Complex - Membantu keseimbangan hormon dan membantu haid yang teratur
  • Zinc - Mengatasi kelesuan dan meningkatkan kemampuan seks lelaki
Harga : RM100++ / 1-2 bulan

5) Set Ibu Mengandung ( B-Complex + Vitalea)
  • B-Complex - Membantu mengurangkan tekanan dan membantu pembentukkan sel darah merah
                          yang sihat.
  • Vitalea - Sebagai multivitamin untuk kesihatan ibu dan anak.
Harga : RM100++ / 3 bulan

6) Set Menyusu ( ESP + Alfafa)
  • ESP - Sumber protein yang membantu untuk menambahkan susu dan memekatkan susu badan.
  • Alfafa - Membantu untuk menambahkan susu.
Harga : RM200 / 1-2 bulan

7) Set Kanak-kanak ( Meal Shake + Omega)
  • Meal Shake - Membekalkan nutrient-nutrient yang cukup untuk kanak-kanak kekal cergas.
  • Omega - Untuk perkembangan otak kanak-kanak.
Harga : RM200++ /2- 3 bulan

8) Set Sendi ( Ostematrix + Joint Health Tablet)
  • Ostematrix - Sebagai sumber kalsium untuk menguatkan tulang dan memperbaiki kekejangan
                         dan kebas-kebas.
  • Joint Health Tablet - Memelihara tisu penyambungan pada sendi, membekalkan nutrient untuk
                                      sendi dan memberi keselesaan pada sendi.
Harga : RM100++ / 1-2 bulan

  • Kebaikkan vitamin-vitamin yang saya tulis di atas adalah ditulis secara ringkas, masih banyak kebaikkan-kebaikkan yang ada ke atas setiap vitamin-vitamin tersebut.
  • Harga yang saya tulis di atas adalah harga retail, anda boleh mendapat harga yang lebih murah dengan menjadi ahli! Yuran keahlian adalah SANGAT berpatutan dan hanya sekali seumur hidup.
  • Apabila anda menjadi ahli, anda akan dapat menikmati harga yang murah dan bonus ke atas pembelian yang ada beli (tertakluk kepada terma dan syarat....)


JIKA ANDA BERMINAT?

HUBUNGI SAYA DI - 019-4801412 ( CALL/SMS/WHATSAPPS) 
EMAIL SAYA DI - atilaran@gmail.com

JIKA BELI MELALUI SAYA, ANDA AKAN MENIKMATI
1) Jadual pemakanan dan
2) Guidelines untuk pemakanan vitamin 

JIKA ANDA MENJADI AHLI, ANDA AKAN MENIKMATI

1) Pembelian dengan harga yang lebih MURAH,
2) BONUS di atas setiap pembelian anda,
3) Coaching di group yang ISTIMEWA dan BEST!!!